Inchirieri corturi de nunta

Cortul potrivit poate sa transforme orice activitate in aer liber intr-un lor perfect pentru o sarbatoare. Uite tot ce ai nevoie sa stii despre inchirieri corturi nunta.

Multe cupluri viseaza la o nunta in aer liber si corturile iti permit sa planifici aceasta nunta fara sa iti faci griji in legatura cu sezonul in care va avea loc sau vremea de afara. Cu un cort poti sa organizezi ceremonia si receptia in orice loc iti doresti – o gradina botanica, o plaja sau in propria curte. Optiunile din ziua de azi se pot potrivi frumos cu orice plan de nunta.

Daca iei in considerare sa folosesti un cort, momentul in care trebuie sa-i contactezi pe cei care comercializeaza sau inchiriaza aceste corturi este exact dupa ce ati stabilit data nuntii. Multe firme ofera servicii complete, punand la dispozitie tot ce e nevoie pentru nunta si receptie: mese, scaune, fete de masa si tacamuri pe langa podele, iluminare, generatoare, incalzire sau unitati de aer conditionat si toalete ecologice. Majoritatea acestor firme au si un showroom cu mostre pentru optiunile disponibile, cat si portofolii cu fotografii de la evenimentele anterioare.

Odata ce alegi locatia, firma de inchirieri corturi de nunta va stabili o data pentru inspectia locului, preferabil cu 6 luni inainte, pentru a vedea zona si a determina care este cel mai bun loc pentru amplasarea cortului. Acesta e momentul cand va realiza si o punere in timp a activitatilor de livrare a echipamentului cat si a instalarii podelelor.

Alegerea unui cort standard

Cele 3 tipuri mari de corturi sunt cel cu stalp, cel in tensiune si cel incadrat (cu rama).

Cortul clasic cu stalpi telescopici are un acoperis din material textil pus peste stalpi inalti, poziionati in linie dreapta si central, care coboara in panta spre un set mai putin inalt de stalpi de sustinere. Cortul cu sistem in tensiune a devenit de curand favoritul comerciantilor si al mireselor. Stalpii centrali creeaza efectul sculptat de la exterior. Ambele variante de corturi de nunta pentru inchiriere au dimensiuni de minim 9 metri latime iar, daca se adauga sectiuni, poate ajunge la aproape orice lungime. Varianta cu stalpi telescopici, cat si cea in tensiune mai necesita inca aproximativ 3metri de jur imprejur pentru ancorarea sforilor si a tarusilor (daca e necesar, corturile incadrate pot fi ridicate fara alt spatiu liber imprejur).

Daca spatiul pe care il aveti la dispozitie este mic, ar trebui sa optati pentru un cort cu rama. Acesta poate avea latura si de 3 metri. Acest tip de cort este sustinut de un cadru alcatuit din tuburi metalice, care este adeseori ascuns cu o captuseala de material textil. Pentru o lista mai mare de invitati, probabil o sa va doriti un cort cu stalp sau cel in tensiune, care pot sa acomodeze un numar mai mare de oameni.

Pereti si podele

Alegerea populara pentru orice fel de cort de nunta inchiriat sunt peretii laterali, care pot fi ridicati pentru a permite ventilarea, sau coborati pentru a oferi adapost de fenomenele meteo. Vinilul solid alb ofera intimitate in timp ce vinilul transparent si peretii cu geamuri maresc vizibilitatea si intensitatea luminii. De asemenea, trebuie luate in considerare si podelele.

Exista 3 optiuni standard: direct pe pamant, podea partiala pentru dansat sau, o podea care sa acopere toata suprafata cortului. Pamantul este, evident, varianta cea mai ieftina, dar invitatilor le poate fi greu sa mearga pe aceasta suprafata, si in caz de ploaie se poate murdari tot. Daca cortul va fi amplasat pe o zona in panta, cel mai probabil ti se va recomanda o podea completa si la nivel.

Concluzia

Multe cupluri considera ca o nunta intr-un cort inchiriat va costa mai putin decat o nunta in sala de banchet sau in sala de bal a unui hotel, dar poate deveni chiar mai scumpa deoarece, practic, se construieste o sala de receptie si se inchiriaza tot echipamentul si tot personalul necesar. In general, cea mai putin costisitoare varianta este cortul cu stalp iar cel cu rama este cel mai scump, deoarece constructia cadrului tavanului necesita o munca intensiva.

Detaliile finale

Inainte de semnarea contractului, cere furnizorilor de corturi recomandari de la clientii care i-au angajat pentru nuntile lor. Ai grija ca in contract sa fie trecute toate taxele si serviciile, intervalul de timp cand se monteaza si se demonteaza cortul, avansul (de obicei in jur de 50% din suma totala), data limita de plata a intregii sume si politica pentru anulare.

Odata ce ai toate detaliile acoperite in legatura cu inchirieri corturi de nunta, te poti relaxa si bucura de o noapte frumoasa sub stele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *